...

Netwerken volgens Marjolein Mosmans van AutomaMA

Als ik aan netwerken dacht, dan dacht ik aan verschraalde kroegen. Yuppen met een biertje in hun hand en veel gelach en gepraat. En dan dacht ik “is dit leuk?” Dat was netwerken voor mij. 

Andere ondernemers ontmoeten

Totdat ik stopte met mijn opdracht bij een grote bank, mijn eigen koers ging varen en naar bijeenkomsten ging waar ik andere ondernemers ontmoette. Voor mij waren dat voornamelijk vrouwen die ook bezig waren hun eigen bedrijf op poten te zetten. Die ook aan het zoeken en aan het proberen waren om woorden te geven aan hun eigen verhaal. Mensen die dezelfde interesses hebben en die ook denken in mogelijkheden en in ideeën ontwikkelen. Die ook geloven in ‘waarom zou het niet kunnen werken; laten we het gewoon maar proberen’. Kortom; ik begon ondernemende mensen te ontmoeten die me inspireren en mij hielpen om mijn eigen verhaal vorm te geven.

Netwerken tijdens Corona

En toen kwam corona, vlak nadat ik had besloten vanuit huis te gaan werken en werd alles anders. Toen werd netwerken; contacten onderhouden met vrienden waarvan je wist dat ze het lastig hadden. Beeldbellen met mijn ouders, collega-ondernemers en contacten in het buitenland.

En netwerken werd voor mij ook; vragen aan mijn compagnon in Marokko -met wie ik samen ons reisbureau run- of ze het daar wel redden terwijl ze weken het huis niet uit mochten en al hun inkomsten wegvielen. Luisteren naar een vriendin die tijdens onze online Marokkaanse lessen over de armoede vertelde bij haar in de steeg in Marrakech en haar verhaal kwijt moest.

Netwerken werd; een webshop opzetten om de handgemaakte spullen uit Marokko in Nederland te verkopen omdat de toeristen wegbleven, zodat de locale bevolking in ieder geval nog wat inkomen kreeg. En een online inzamelingsacties opzetten zodat de buren van mijn vriendin in Marokko weer babyvoeding hadden.

Een internationaal netwerk

Wat jaren geleden begon, is sindsdien uitgegroeid tot een internationaal netwerk. Met mensen die ik online en nu gelukkig ook weer offline, ontmoet. Ondertussen schrijf ik een boek met een Australische editor en een Amerikaanse vriendin. Mijn webshop heeft een re-design gekregen aan de eettafel van een mede-onderneemster en verkoopt nu ook placemats van een Sri Lankaanse vrouwencoöperatie van oorlogsweduwes. Samen met een Nepalese gids en een ex-collega ben ik bezig een Nepalees reisbureau op te zetten en inmiddels worden die rieten manden uit Marokko soms ook in Israël verkocht. En gelukkig kan ik ook weer langs bij klanten, lunchen met mede-ondernemers en theedrinken met de leverancier van de tassen.

Netwerken: een manier van leven

Netwerken is voor mij geen netwerken meer. Dat is niet alleen iets wat ik tussen 5 en 7 doe. Netwerken is voor mij een manier van leven geworden. Het is samenwerken met heel veel mooie mensen aan een betere, mooiere en rijkere wereld. Waarin we elkaar allemaal een handje kunnen helpen en ik enorm veel leer van al die mooie ondernemende mensen op deze wereld.

Wil jij ook een waardevol netwerk opbouwen? Kom dan ook naar de V.I.P. Network bijeenkomsten: laagdrempelig netwerken met extra toegevoegde waarde. Kom ook waardevolle contacten opbouwen op een centrale locatie in Zuid-Holland. Check de agenda voor de data!

Over Marjolein Mosmans

Marjolein Mosmans startte in 2005 haar bedrijf AutomaMA B.V.. Een IT-bedrijf dat gelooft in automatisering die werkt voor mensen. Vanuit haar passie voor authentieke reizen heeft ze in 2015, samen met een Marokkaanse gids, Travel Magical Morocco opgericht. Toen de Coronapandemie uitbrak en het reizen stil kwam te liggen is ze via haar netwerk begonnen met de online verkoop van handgemaakte woonaccessoires en tassen uit Marokko. Want met het wegblijven van de toeristen was het inkomen van de makers van deze spullen volledig weggevallen. Dit doet ze via de webshop HelpLocalwithLove. Inmiddels is de webshop via haar netwerk uitgebreid met handgemaakte spullen uit Sri Lanka, Indonesië en Nepal. Deze activiteiten hebben geleid tot het aanbieden van reizen naar Nepal. Zo is de tak Travel Magical Nepal in het leven geroepen.

Marjolein Mosmans
AutomaMA B.V.
Bergen, The Netherlands

06 – 46 61 74 93
marjolein.mosmans@automama.nl
www.automama.nl

Travel Magical Morocco
www.travel-magical-morocco.com

Travel Magical Nepal
www.travel-magical-nepal.com

Help Local with Love
www.helplocalwithlove.shop

0
    0
    Winkelwagen
    Jouw winkelwagen is leegTerug naar de shop
    Scan de code